Wie zijn wij

Stijn van der Graaf

Stijn van der Graaf

Ik ben Stijn van der Graaf. In 2008 ben ik (samen met Barbara Wittenberg) gestart met de DiŽtistenpraktijk Drenthe, na jarenlang ervaring te hebben opgedaan als diŽtist bij de thuiszorg. Ik werk in het Gezondheidscentrum Kloosterveen en in Rolde.

Mijn werk als diŽtist doe ik al vele jaren met plezier. Naast de contacten met de cliŽnten, staat voor mij de samenwerking met andere disciplines centraal in de uitvoering van mijn beroep. Ik heb veel contacten met andere hulpverleners, zoals de praktijkondersteuners, de huisartsen, maar ook de fysiotherapeuten en andere professionals.

Ik vind het inspirerend om met meerdere disciplines zoveel mogelijk preventief bezig te zijn, zeker op het gebied van kinderen en leefstijl. Dit was een van de beweegredenen om met anderen het Eetteam Assen op te richten (zie elders op de website).

Ik zie het vak van diŽtist vooral als coach en ondersteuner, samen kijken waar een eventueel probleem vandaan komt en waar de oplossing gevonden kan worden. Er bestaan geen kant- en- klaar oplossingen, voor ieder individu geldt maatwerk. Het beste dieet is geen dieet, maar samen op zoek naar een ander eet/leefpatroon.

Daarnaast ben ik bestuurslid van de Drentse DiŽtisten Vereniging, dit is een vereniging van alle vrijgevestigde diŽtistenpraktijken in Drenthe. We hebben regelmatig contact met elkaar, vooral om goede afstemming te krijgen over de ketenzorg in Drenthe.

Voor de ketenzorgpartners ben ik betrokken bij de trainingen voor huisartsenpraktijken op het gebied van koolhydraatbeperking. Aanpassingen in de voeding als behandelmethode bij Diabetes Mellitus type 2.


Jessie Haandrikmaan

Jessie Haandrikman

Ik ben Jessie Haandrikman en werk al jaren met veel plezier als diŽtist.

Aanvankelijk binnen de thuiszorg maar de laatste jaren als derde maat in onze DiŽtistenpraktijk Drenthe. Ik werk met name in Beilen, Westerbork en in het Gezondheidscentrum Marturia.

Omdat we in onze praktijk heel direct kunnen adviseren en contacten kunnen onderhouden, is het werkplezier alleen maar groter geworden.

Hoewel veel mensen bij het woord diŽtist vooral denken aan afvallen, houden we ons als diŽtist vooral bezig met voeding, in relatie tot ziekte en gezondheid. Ik ben allround werkzaam met specifieke scholing en aandacht voor diabetes, longstoornissen, maag/ darmstoornissen en hart- en vaataandoeningen. Maar ook werk ik met voedingsproblemen bij ernstig ziek zijn. En verder beleef ik veel plezier aan het adviseren en begeleiden van kinderen en ouders. Zowel in het geval van kleine als grote eters. Aansluiting bij de persoonlijke vraag of behoefte vind ik belangrijk en ik probeer er met de nodige creativiteit en luchtigheid, altijd een op maat passend advies van te maken.


Barbara Wittenberg

Barbara Wittenberg

Eind 2008 ben ik (met Stijn van de Graaf) gestart met de DiŽtistenpraktijk. Daarvoor heb ik bij de thuiszorg gewerkt. Eerst in Flevoland en daarna Drenthe. Ik ben met name werkzaam in Assen. De verschillende cliŽnten, de zeer wisselende (hulp)vragen ten aanzien van (beperkingen in de) voeding en de verschillende voedingsgewoonten daarbij vind ik het leukste aan het werken als diŽtist.

Het is elke keer een uitdaging om bij die bepaalde voedingsgewoonten de voorgeschreven diŽten te vertalen in een haalbaar nieuwe voedingspatroon voor de cliŽnt.

Daarnaast geef ik regelmatig gastlessen, o.a. op de Hanzehogeschool Groningen, voor de opleiding Voeding en diŽtetiek, en voor Hanzeconnect aan verpleegkundigen en huisartsen.

Ik ben lid van de adviesraad voor de opleiding Voeding en DiŽtetiek en ik neem deel aan de LWDO (Landelijke werkgroep DiŽtisten Oncologie).


Esther Praamstra

Esther de Vries

Mijn naam is Esther de Vries, in 2012 ben ik afgestudeerd als diŽtist. Daarna ben ik gelijk aan het werk gegaan op verschillende locaties. Momenteel heb ik spreekuur bij Huisartsenpraktijk de Zuidersingel te Assen en het Marturia Gezondheidsplein te Assen. Iedere cliŽnt die bij mij komt heeft zijn eigen verhaal en eigen behoeften. Ik vind het een uitdaging om zo goed mogelijk in te springen op deze persoonlijke behoeften en samen te werken aan een doel. Dit doel benoem je als cliŽnt zelf. Mijn advies: ďProbeer niet perfect te willen eten, kleine veranderingen zorg uiteindelijk voor het meeste resultaat op lange termijn.Ē Ik ben allround diŽtist en begeleid mensen met diverse diagnoses : Diabetes Mellitus, ondergewicht, maag en/of darmklachten, overgewicht, COPD en hart- en/of vaatproblematiek.

Voor de kinderen met overgewicht begeleid ik 1-2 keer per jaar Cool2Bfit . De start van dit groepsprogramma voor kinderen is iedere keer weer een feestje! Het is een langdurig programma met een totale duur van anderhalf jaar. Het programma wordt uitgevoerd door een multidisciplinair team, een kinderfysiotherapeut, een sportinstructeur, een psycholoog/orthopedagoog en de diŽtist.

Iedere 3de donderdag van de maand heb ik (kinder)fysiotherapie- en voedingsspreekuur samen met Meran Gaasbeek van fysiotherapie de Molengaard. Door gesprekken samen te voeren bespreken wij gelijk het eten en het bewegen in ťťn keer.


Daphne Wijntjes

Daphne Wijntjes

Hoi! Mijn naam is Daphne Wijntjes. Na mijn studie te hebben afgerond ben ik aan het werk gegaan bij DiŽtistenpraktijk Drenthe. Ik ben momenteel werkzaam op meerdere locaties; Gezondheidscentrum Assen Noord, Gezondheidsplein Marturia en Huisartsenpraktijk Overcingel.

Mijn interesse is erg breed, ik begeleid graag mensen met chronische ziekten zoals Diabetes mellitus of hart- en vaatziekten. Door Ďandersí te gaan eten is er vaak veel winst te behalen, hierdoor kunnen de medicijnen vaak worden verminderd of zelfs weg worden gelaten, wat natuurlijk geweldig is. Daarnaast vind ik ook het preventief begeleiden en coachen van mensen erg leuk. Ik vind het altijd een uitdaging om samen te zoeken naar een passend advies wat haalbaar en duurzaam is. Het contact met verschillende mensen, de cliŽnten, maar ook het samenwerken met andere disciplines maakt het afwisselend en uitdagend.


Anna Bakker

Anna Bakker

Mijn naam is Anna Bakker en ik ben in februari 2017 afgestudeerd als diŽtist en sinds 1 februari 2019 werkzaam binnen deze praktijk.

Het leukste binnen het vak van diŽtist is het kunnen helpen van mensen, waarbij voeding centraal staat. Voeding speelt een belangrijke rol binnen onze gezondheid en bij iedereen weer op een andere manier. Het is dan ook elke keer weer een mooie uitdaging om samen te kijken naar het eetgedrag, de voeding waar nodig aan te passen en zo een goed een advies op maat te geven.

Ik ben allround diŽtist en begeleid dan ook mensen met verschillende diagnoses zoals: Diabetes Mellitus hart- en vaatziekten, overgewicht, ondergewicht en maag/darm klachten. Ik ben werkzaam in Assen op de locaties Marturia en aan de Huisartsenpraktijk Overcingel, aan de Stationsstraat.

empty cell below mleft menu collumn
Privacyverklaring | Voorwaarden | Alle rechten voorbehouden 2008 -